Gott nytt år!

Gott nytt år! - En kort krönika i Solmyra samfällighet.

2020 - Vilket märkligt år vi fått uppleva, förra vintern stod vattnet så högt i Långsvan att vår badplats nästan flöt bort och försvann. Under mellandagarna var det ett par hjältar som hjälptes åt och tog hand om bryggorna och nu var våren räddade (trodde vi).

Plötsligt small det till och någon liten sjukdom i Kina spred sig i världen att visade alla att vi är ganska små på kartan och mycket har hänt sedan dess. Trots svårigheter har vi i samfälligheten planerat och på ett säkert sätt reparerat vattenverket,  fixat bad och båtpirar där vi fyllde på med sten med ett strålande resultat.

Trädfällning har varit en stor sport i år och flera grannar har tagit bort både ett eller 15 träd, gallrat rejält och fått det fint,

När så sommaren väl kom till byn så var nog alla nere vid badet en eller två gånger och njöt av hur fint vi har det, midsommaren hade en fin inramning där en av våra grannar bjöd på levande musik på midsommar vilket blev väldigt uppskattat.   

Under den senare delen av sommaren blev det lite spännande då det dök upp 2-3 sjunkhål på botten i sjön nära strandkanten. Faran var inte så stor men rackarns att ett litet hål kunde var så djupt som 1.5 meter. Vi som är föräldrar fixade till det och markerade upp problemet med lite hjälp av vår kassör som printade ut skyltar.

När väl sommaren var slut så var det dags för arbetsdagar där bl.a. en ny väg har börjat röjas upp mellan kyrkvägen & Timmermossvägen.

Vårt  årsmöte skedde snabbt och smidigt utomhus med Corona säkring. Alla medlemmar fick i år på sig att logga in på hemsidan och där se över vad man ska betala i årsavgift,  det har gått bra med några få undantag och  webadmin har stöttat med hjälp när det behövts.  

Potthål i vägen har blivit fixade löpande under året och områdets vägar har skötts om med bravur. En båt som sjönk bärgades av trevliga grannar. Vi får inte glömma våra tre lokala tankdykare som har städat rent vår tank i vattenverket och gjort ett strålande jobb!

 Nu är det dags att avsluta detta år och nu får vi hålla tummarna att 2021 blir bättre, håll avstånd, använd sunt förnuft och har vi tur så syns vi på badet i sommar med ett vaccin i kroppen!

Med vänliga hälsningar från

Paul Andersson som sköter samfällighetens hemsida