Historik

Solmyra Samfällighet

Solmyra i Västmanland, här finns en välskött samfällighet med blandat permanentboende och semesterfirare mitt i den vackra naturen med ett rikt djurliv.

Vi har en aktiv grannsamverkan, föreningsvatten, badplats med brygga och egen sandstrand som förgyller vår tillvaro. Bredvid badet har vi två separata bryggor med platser för småbåtar där man även kan fiska. Här kan man verkligen njuta av att vara på landet och bara koppla av, kanske ska ni åka till Färna Spa och bada pool eller fiska i sjön. Eller varför inte spela lite fotboll eller kasta frisbee på vår egen gräsplan! 

Färna herrgård har på sommaren en mycket uppskattad grillmeny på fredagar, prova! De som vill ha lite mer äventyr drar till Kolarbyn och utforskar skog och mark. 

Många tar en långpromenad på sommaren som avslutas med ett svalkande dopp  i sjön. På kvällen drar grillen igång och nu är det dags för en härlig middag med familj och vänner.

Området har 42 tomter och samfälligheten grundades i slutet på 70-talet av ett gäng entusiaster. Det finns spår av äldre vägar som gått genom området, Gamla kyrkvägen fortsätter rakt fram vid korsningen till Rotevägen och går vidare in i skogen, vi har en in/utfart till området.

Vi har alltid haft permanentboende här ute och på så sätt har samfälligheten under många år byggt upp en väl fungerande infrastruktur med elektricitet, vattenverk, varje fastighet har en egen brevlåda.

Vi har väl fungerande vägar både på vintern och sommarn samt badplats och båtplatser.

Vi är stolta över vår samfällighet och ser fram emot många nya minnen då vi fortsätter att utveckla området.