4:e Advent & God jul

 God jul önskar vi alla i Solmyra

Nu är det äntligen dags för den 4:e Advent och därefter infinner sig Julafton. 

Dags för en julfråga?

Kan 4:e Advent och julafton vara på samma dag?

Ja, fjärde advent kan infalla på julafton (om julafton infaller på en söndag).

Adventstiden löper fram till juldagen 25 december, som då alltså inte kan vara fjärde advent. Om juldagen infaller på en söndag så är fjärde advent söndagen dessförinnan (och första advent infaller 27 november). Däremot kan det vara så att man tänder det fjärde ljuset i adventsljusstaken på julafton, om julafton infaller på en söndag.

Låter det krångligt, ja det verkar lite komplicerat så vi skippar det och istället önskar vi alla varandra i Solmyra en riktigt God jul och passar på att njuta av Viktor Rydbegs juldikt - Tomten ( 1:a stycket)

Midvinternattens köld är hård, 
stjärnorna gnistra och glimma. 
Alla sova i enslig gård 
djupt under midnattstimma. 
Månen vandrar sin tysta ban, 
snön lyser vit på fur och gran, 
snön lyser vit på taken. 
Endast tomten är vaken.