2:a Advent och quizen fortsätter!

2:a Advent är här och lite mer än 2 veckor kvar till Julafton, slappna av och stressa inte,  drick lite glögg och gör en snabb quiz i december mörkret! Anta utmaningen och kör igång! klicka på länken längst ner!

'Många av de Svenska seder som vi idag förknippar med advent var för hundra år sedan, helt okända.'

De flesta av våra populära seder hör till 1900 talet och hit hör t.ex adventsljusstaken som prydde våra hem från ca 1930 och härstammar från en Tysk sed, att från första söndagen i advent, tända sju ljus, ett för varje veckodag, var och en av de fyra adventsdagarna fram till jul. Ljusen placerade man i en liten inomhus gran, som placerades på ett bord. Så småningom konkurrerades den ut av av adventsljusstaken med fyra ljus.

2:a Advent quiz - 5 snabba frågor

Kom ihåg att trycka på SUBMIT knappen när du ska rätta Quizen, kolla i facit under resultatet om du nu skulle ha fel!!!