Logga in på medlems-sidor – Hur?

Instruktioner för dig som vill logga in på den del av hemsidan som är till för enbart medlemmar:

OBS! Grundförutsättningar för att kunna logga in är att styrelsen har fått din e-postadress och uppdaterat samfällighetens medlemslista. 

Del 1- Ska logga in första gången - ny som medlem, hur gör jag och och hur fungerar det?

Del 2 - Glömt ditt lösenord eller aldrig loggat in förut men har ett konto uppsatt av webadmin som sköter hemsidan?


Del 1: - Första gången jag ska logga in som ny medlem i samfälligheten

 • Du som ny i samfälligheten ska uppge ditt fulla namn, e-post adress, adress i Solmyra och tomtnummer och skicka detta detta med e-post till styrelsen@solmyra.nu
 • Styrelsen lägger in din e-postadress i samfällighetens medlemslista, ändrar du på din e-postadress senare så var god informera styrelsen om detta.
 • Styrelsen  informerar sedan webadmin(den som sköter hemsidan)  via e-post om ditt för & efternamn, tomt nummer, Solmyra adress samt din e-postadress som du uppgivit  i medlemslistan.
 • När Webadmin fått alla uppgifter från styrelsen så skapas ett konto som heter samma sak som din e-postadress , när det är klart  ska du få ett e-postmeddelande skickat till den adress du uppgett. (OBS! får du inget e-postmeddelande så kan du stavat din e-postadress fel eller så har det hamnat i skräpkorgen)
 • Öppna E-post meddelandet du

  fått i din epostadress inkorg och läs vidare, där informeras du om att man  ska klicka på en länk & sedan byta ditt lösenord första gången innan du loggar in.

 • VIKTIGT! Om e-post meddelandet legat för länge i din e-post inkorg (mer än 24 timmar) och du inte slutfört inloggningen kan länken slutat upp att fungera då den har att bäst före datum. Ta det lugnt vi kommer till det så fortsätt läs!
 • KOM IHÅG! Välj ett unikt lösenord som du inte använder till något annat
Nu börjar vi med ditt konto och sätta ett lösenord:
 1. Du kommer få ett e-postmeddelande till din e-post inkorg från Wordpress med titeln[Solmyra samfällighetsförening] Ditt användarnamn och lösenord

 2. i det e-post meddelandet ska du klicka på den första länken av två stycken. 

 3. OBS! Om du inte fått ett e-postmeddelande så kontakta info@solmyra.nu (kolla först skräpkorgen eller junk så det inte fastnat där)

 4. När du klickat på den översta länken i e-postmeddelandet du fått (se punkt 2) så ska en Browser som du brukar använda (internet Explorer, Chrome eller firefox etc) starta.

 5. Sedan skickas du vidare till vår hemsida där du får upp en inloggningsruta där du blir ombedd att skriva

 6. OBS! Ibland säger hemsidan att länken är fel, det innebär att tiden som länken i mailet du fick har gått ut. Det finns en datum och tidstämpel som gör att den gäller en viss tid och sen är den obrukbar av säkerhetsskäl. Var god och  Rulla ner till  Del 2 - Glömt ditt lösenord som finns längre ner på sidan  och följ instruktionerna.

 7. Du väljer ett unikt lösenord på minst 10 tecken och skriver in det i två olika rutor (det är för att bekräfta att du verkligen är säker på det lösenord du valt.

 8. Du bekräftar med att klicka på knappen Återställ lösenord

 9. Du kan nu logga in med din e-postadress som användarnamn och ange ditt lösenord och klicka på Logga in.

 10. Du loggar in på vår hemsidas under menyn Medlemmar och väljer Logga in – skriv in din e-postadress och lösenord, avsluta med att klicka på knappen Logga in


Del 2:  Glömt ditt lösenord – vad gör jag då? (samma sak om du använder dator, surfplatta eller telefon), Detta är inte svårt som man tror utan ganska enkelt , gör som det står i guiden nedan!

 1. Har du problem och glömt bort ditt lösenord eller aldrig loggat in fast du har ett konto eller säger hemsidan att länken du klickade på inte finns så har datumet gått ut.

 2. klicka med din datormus i menyn på Medlemmar och använd rullgardinen (hake som pekar nedåt) och välj Logga in:

 3. Under knappen Logga in finns den en text där det står Glömt Lösenordet?    var god och klicka på den.

 4. En ny sida visas där du blir ombedd att skriva in ditt användarnamn eller e-postadress

 5. Skriv in din e-postadress som du uppgett till styrelsen och klicka på knappen Få ett nytt lösenord.

 6. Nu skickas ett nytt e-postmeddelande som innehåller en länk till din e-postadress som vi har satt upp som ditt kontonamn enligt vårt medlemsregister. Ha lite tålamod då det kan ta 5-10 minuter innan det kommer fram till din inkorg.

 7. Kolla din e-post i din inkorg (kolla skräpkorgen eller junk om du inte fått det). Du ska nu ha fått ett nytt e-postmeddelande med titeln (Solmyra samfällighet) Återställning av lösenord.

 8. klicka på länken i e-postmeddelandet under texten: För att återställa ditt lösenord, besök följande adress:

 9. Du kommer nu till vår hemsida och blir ombedd att skriva in ett nytt lösenord.

 10. Skriv in ditt nya lösenord två gånger på de två olika rutorna och bekräfta genom att trycka på knappen Återställ lösenord.

 11. Du kan du logga in på vår hemsida för medlemmar under menyval Medlemmar/Logga in – skriv in din e-postadress och lösenord, avsluta med att klicka på knappen Logga in

 12. Grattis, du är nu inloggad! - Glöm inte ditt lösenord och skriv upp det!